Welke winterjas past als je een peerfiguur hebt? Welke winterjas past bij mijn figuur?
 
Ook al genieten we nog van een paar heerlijke nazomerdagen, veel mensen beginnen al een beetje aan de wintergarderobe te denken en een winterjas in het bijzonder.
Een winterjas is best een belangrijk kledingstuk. Het is het enige kledingstuk waar je er vaak maar een, misschien twee van aan de kapstok hebt hangen en dat dus elke dag gedragen wordt in de koudere maanden. Logisch dus dat je je jas zorgvuldig wilt uitkiezen. Herken je het, dat je iemand met een heel leuke jas ziet lopen, maar als jij hem aantrekt het het net niet is? Dit kan met de stijl te maken hebben, de kleur kan niet bij jouw kleurtype passen, maar het kan ook zijn dat de jas niet geschikt is voor jouw figuur. Met de volgende tips hoop ik je een beetje op weg te kunnen helpen met het kiezen van de jas die het best bij jouw figuur past.
 
We delen de verschillende figuurtypes grofweg in volgens de volgende benamingen:
Appel figuur, Peer figuur, Recht figuur, Zandloper figuur
 
 Deze blog: het peerfiguur 

Lichaamsvorm peer

Een peervormig figuur heeft de volgende kenmerken:
-Slanke taille
-Heupen zijn breder dan de schouders
-Schouders zijn smal en slank
-Borsten zijn vaak in verhouding kleiner
-Bovenbenen, billen en dijen zijn voller
 
De juiste winterjas:
Je probeert je heupen en benen minder vol te laten lijken en het bovenlichaam juist wat voller om een balans te creëren.

Wel doen:
Volume boven, maar wel taille houden door bijvoorbeeld een ceintuur, de jas mag van onderen wel iets uitlopen, accenten op de bovenkant door bijvoorbeeld: opvallende (dubbelrij) knopen, een cappuchon, een nep-bonten kraag, schoudervulling of epauletten op de schouders, kleurige jas.

Niet doen:
-Laat de jas niet op het breedste gedeelte van je heupen of bovenbenen eindigen.
 
  Karianne van Leeuwen     15-09-2014 17:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.