Het is voor mij al zeker twee decennia geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren: de eerste keer naar de Huishoudbeurs.
's Ochtends, de rest van de wereld sliep nog, vertrokken we met de bus, een toeringcar vol vrouwen, uit ons dorp op naar de grote stad, Utrecht was het als ik me het goed herinner. In de hele bus zinderde het van opwinding en ook bij mij kriebelde het, want wat zou ik die dag allemaal voor hippe trends te zien krijgen en met wat voor (gratis) spullen zou ik weer naar huis gaan?!
Dat opgewonden gevoel verandere al snel in irritatie toen we ons een weg probeerden te banen naar de hallen van het walhalla. Wat bleek? Samen met mijn moeder, de rest van de vrouwen uit ons dorp en ik, waren er nog zeker 20.000 vrouwen en een enkele man op het idee gekomen om juist die dag een bezoekje aan de Huishoudbeurs te brengen.
Aan het einde van de dag zaten we moe en ik denk voldaan weer in de bus terug, jaloerse blikken gingen heen en weer naar de gadgets, die de vrouwen uit hun vele tasjes toverden. "Hebben jullie deze chips geproeft?" "Nee, die hal gemist?" "Jammer joh, wij hebben er geloof ik ieder wel 3 gescoord!"
Zal het anno nu anders gaan? Nee, ik denk het niet. Ze verwachten dit jaar in 9 dagen tijd zo'n 250.000 bezoekers. Wat is die magie? Waarom gaan er zoveel vrouwen heen? H
et is gewoon gezellig. Een dagje uit. Even tijd voor jezelf, je vriendinnen of je zus. En die gadgets? Ik heb ergens gelezen dat een vrouw gemiddeld met 7,5 kg aan spullen weer naar huis gaat.
Ik sla nog maar een jaartje over, maar mocht u er wel heen gaan heb ik een tip: onze eigen Trinny en Susannah staan dit jaar (op 23 februari tijdens het festival fantastique) ook op de beurs. In welke hal? Dat weet ik niet, maar ik zou zeggen, gaat u daar als eerste heen, dan heeft u dat in ieder geval niet gemist!    


 
      16-10-2013 17:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.