Stijltips: dierenprints
Vandaag dierendag en dat vier je door kleding met dierenprints te dragen!
Kleding met dierenprint zien we al een tijd in het straatbeeld, maar is eigenlijk nooit echt uit de mode verdwenen en zal dit ook nooit doen. Het kan heel chic en vrouwelijk zijn, maar als je niet oppast kan het er juist ordinair uit gaan zien.
Hier wat stylingtips hoe je je tijger-, slangen-, zebra- en luipaardprints het beste kunt dragen:
 
  1. Minder is meer  Natuurlijk kun je verschillende printen met elkaar combineren, maar dit is nog best een kunst. Als je twijfelt is het misschien beter om je outfit met dierenprint eenvoudig te houden. Een dierenprint is vrij druk, probeer de rest van je outfit rustig te houden, door hier voor een effen stof te kiezen, in natuurlijke tinten bruin en groen of voor zwart of spijkerstof. Het minder is meer-principe geldt ook voor de accessoires: het accent gaat naar je dierenprint en je wilt niet te veel afleiding door een overdaad van sieraden, een enkele houten armband bijvoorbeeld maakt het geheel af. 1 item met dierenprint is prima!
  2. Let op de pasvorm. Kleding met dierenprint dat te strak zit ziet er al gauw ordinair uit. Combineer een strak kledingstuk van dierenprint met een iets wijder vallend kledingstuk en vice versa.
  3. Kies een mooie stof voor je dierenprintaccent. Ga bijvoorbeeld voor zijde of chiffon.
  4. Om het chic te maken combineer je je dierenprint met zwart.
  5. In plaats van kleding in dierenprint kun je ook juist kiezen voor een accessoire (tas, sieraden, sjaaltje) en/of schoenen/laarsjes in dierenprint, houd dan de kleding rustig. Ga echter niet voor én, én, én. Houdt het bijvoorbeeld bij een tas en pumps en laat dat tijgersjaaltje dan even thuis.
  6. Is het vlak van de dierenprint erg groot (aanwezig), probeer dit dan iets in te dammen door er een accessoire of kledingstuk in dezelfde tint bij te dragen. Draag bijvoorbeeld over een jurkje in dierenprint een wollig vest in dezelfde tint of trek bij een skinny in dierenprint er hogere laarzen in dezelfde tint (niet in dierenprint!) bij aan om het oppervlak wat te breken.
  7. Helemaal hip is om je dierenprint te combineren met een felle of juist pastel kleur: let op: één kleur. Persoonlijk vind ik groen erg mooi, gecombineerd met bijvoorbeeld tijgerprint. Maar roze, oranje of pastel kan ook erg mooi zijn.  Het voordeel van een contrasterende  kleur is dat het de aandacht iets van de dierenprint afhaalt.
      16-10-2013 17:13     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 roxy -  10-12-2013

hei kar, leuk stukje :))